Untitled Document
Gjuha/Јазик/Language: Shqip | Македонски | English
Untitled Document   Untitled Document
Услуги

GGF
Website sponsored by:
Gemeinden Gemeinsam Freiamt (GGF)

Услуги
28/08/2014
Центар за бесплатна правна помош на жртви од семејно насилство

Во канцеларијата на Здружението Женски Форум Тетово, од 2003 година постои и функционира Центар за бесплатна Правна помош на жртви од семејно насилство кои се социјално загрозени.

Центарот за правна помош го води експертски тим составен од координатор и адвокат и нуди единствен вид на услуга од ваков тип. Основна цел е обезбедување на бесплатни професионални совети и услуги, поддршка и информации за семејно насилство.

Услугите на центарот за правна помош се достапни на сите лица кои претрпуваат различни облици на семејно насилство, без оглед на пол, навионалност, вероисповед и возраст.

 

 

 
Untitled Document
Фото галеријаUntitled Document
 
 
© Women's Forum - Tetovë, Macedonia 2011